Stačí se jen rozhodnout.
EPM: 10
nefiltrovaná, nepasterizovaná
Alkohol: 3,8 %
Slady: Plzeňský, Mnichovský, karamelové slady
Chmele: Žatecký poloranný červeňák, Premiant
Kvasnice: Saflager W 34/70
Hořká „desítka“ zlatavé barvy s bílou hustou pěnou. Uvařena na dva rmuty z Plzeňského sladu a Žateckých chmelů.
Název navazuje na pivní tradici vaření ve sklepech Přemyšlenského zámku z doby Marie Terezie.
EPM: 11
nefiltrovaný, nepasterizovaný ležák
Alkohol: 4,5 %
Slady: Plzeňský, Mnichovský, karamelové slady, kyselý slad
Chmele: Žatecký poloranný červeňák, Premiant, Sládek
Kvasnice: Saflager W 34/70
Poctivá dobrá „jedenáctka“, vařená na dva rmuty. Slušná chmelová hořkost a vyvážené plné tělo.
Název zlatý kopec vznikl v našich počátcích při vaření piva v garáži na Zlatém kopci.
EPM: 12
nefiltrovaný, nepasterizovaný ležák
Alkohol: 5 %
Slady: Plzeňský, Vídeňský, Mnichovský, karamelové slady
Chmele: Žatecký poloranný červeňák, Premiant
Kvasnice: Saflager W 34/70
Nahořklá „dvanáctka“ zlaté barvy s bílou pěnou, vařená z Plzeňského sladu a Žateckých chmelů.
Recept si vytvořil sládek dle vlastní chuti, speciálně k nedělnímu obědu.
EPM: 14
nefiltrované, nepasterizované pivo
Alkohol: 6 %
Slady: Plzeňský, Vídeňský, Carahell, Mnichovský
Chmely: Žatecký poloranný červeňák, Sládek, Premiant
Kvasnice: Saflager W 34/70
Polotmavé silné pivo plné chuti. Vůně karamelová až kávová s lehkým nádechem ovoce. Recept vznikl smícháním sladů alá „CO DŮM DAL“. Výsledek byl překvapující.
Název vystihuje jak barvu, tak i velmi dobrou pitelnost.
EPM: 11
American Pale Ale svrchně kvašený.
nepasterizované pivo amerického typu
Alkohol: 4,2 %
Slady: Pale Ale, Carahell, Pšeničný
Chmele: Citra, Cascade
Kvasnice: Safale US-05 svrchní
Klasické americké pivo střední hořkosti s výraznou vůní tropického ovoce. Celkově je pivo lehké a velmi svěží, ideální pro letní dny. Za inspiraci děkujeme pivovaru Cobolis.
APA Miami vznikla při pokusu o vytvoření lehkého amerického piva na popud našich kamarádů, žijících právě na Miami, takže i jim děkujeme za nápad.